Vinjesangene

Bli med og opplev tenor Ole Andreas Silseth og pianist Martin Bredin fremføre to av de vakreste sangsyklusene musikklitteraturen har å by på!

Dichterliebe – en dikters kjærlighet – er Robert Schumanns mest kjente sangsyklus og består av 16 korte sanger om en ung mann som opplever at sin kjærlighet blir avvist av kvinnen han elsker. Syklusen tar for seg han sorg og til slutt hans forsoning med at kjærligheten er tapt. Tekstene er skrevet av Heinrich heine, en av de største dikterne fra den tyske romantikken.
Vinjesangene består av 12 sanger av Edvard Grieg til tekster av en av Norges største diktere, Aasmund Olavsson Vinje. Sangsyklusen inneholder noen av Grieg sine mest kjente sanger som, Ved Rondane og Våren.
Syklusen er norsk romantikk på sitt beste og tar for seg universale temaer som kjærligheten, menneskets forhold til natur og tro og religion.

Ole Andreas Silseth er lyrisk tenor med base i Molde. Han jobber som opersanger ved operaene i Norge og har hatt flere roller ved Operaen i Kristiansund, Opera Trønderlag, Opera Sandefjord og Ringsakeroperaen. Blant annet kan nevnes rollen som Boni i Czardasfyrstinnen, Pong i Turandot og Alfred i Flaggermusen. Han er også en aktiv konsertutøver med en forkjærlighet for lied-repertoaret.

Adresse

Fosnagata 13

6509 Kristiansund

Norge

Telefon billettkontor: 715 89 999
Åpningstider billettluka: 12-16 mandag og torsdag

Se i Google Maps

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Barn- og unges hovedsponsor

Offentlige bidragsytere