Operafestukene i Kristiansund

Operafestukene i Kristiansund er en opera- og kulturfestival, og arrangeres hvert år i starten av februar. Festivalen ble etablert i 1971 under navnet «Operauken», da med oppsetningen elskovsdrikken ac Donizetti. Siden den gang har Operauken, senere Operafestukene, vært en årlig begivenhet i Kristiansund.

I dag har Operafestukene en posisjon som en av Norges største festivaler hvor opera står i sentrum! Under Operafestukene kan du oppleve fullskala Operaer, operetter, musikaler, konserter, foredrag, med mer.

I tillegg til Festiviteten, hvor våre største oppsetninger og konserter blir satt opp, skjer det masse spennende rundt om i Kristiansund i løpet av festivalen! Blant annet kan du oppleve Operacruise på Sundbåten, Stikk Ut!-Opera og konsert på erverdige Knudtzonlunden.

Operafestukene 2023

Operaukene 2023 sparkes i gang med Verdis Trubaduren, en Opera med stor O! Trubaduren er storslagen i sin mest briljante form, med arier og ensembler med glødende intensitet, musikalsk mangfold og riktig store følelser! Her får du oppleve et stjernelag av solister omringet av fantastiske kostymer og scenografi!

Den andre hovedoppsetningen er Czardasfyrstinnen, en av verdens mest populære operetter, og her blir det feststemning på scenen! Her er det bare å glede seg til lekre kostymer, glitrende elegant scenografi og fengende flotte melodier som du garantert har hørt før!

Ellers så kommer Lars Lillo-Stenberg og skal synge Grieg med Bugge Wesseltoft. Samech, et band som tar utgangspunkt i jødisk kletzmermusikk og som henter inspirasjon fra både jazz, folk, flamenco og latin, skal spille konsert i festiviteten. Det blir en egen danseforestilling med Operaens Ballettsenter og Operaens Dansekompani, Operaens Sinfonietta skal, utenom å være med på de to hovedforestillingene, spille to konserter, det blir storlygarkveld, Stikk UT!Opera i vanndamman, Operasirkus og masse masse mer!

Adresse

Fosnagata 13

6509 Kristiansund

Norge

Telefon billettkontor: 715 89 999
Åpningstider billettluka: 12-16 mandag og torsdag

Se i Google Maps

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Barn- og unges hovedsponsor

Offentlige bidragsytere