BENDIK HOFSETH OG HELGE IBERG

Bendik Hofseth er en av landets mest anerkjente saksofonister. Han begynte som arvtaker for Michael Brecker i Steps Ahead, før han ble lansert som superstjerne i USA av Columbia Records med soloalbumet IX. Deretter fulgte både instrumentale jazzalbum, norske plater og nye internasjonale plater, parallelt med at Bendik spilte med de aller fleste artistene i Norge. Musiker, komponist og forfatter Helge Iberg har spilt til og fra med Bendik siden albumet Planets, Rivers and…IKEA fra 1996. Helge har minst en fot i klassisk, en i jazz og en i samtidsmusikken. Han får alltid Bendik ut på glattisen og i ukjent farvann, og de har en unik kjemi som få andre duoer har.

Det neste halvåret kommer til å bli hektisk for Bendik Hofseth. I august kom det kritikerroste førstealbumet i Forest-serien Trunks ut.

«Samlet er Trunks nok et Hofseth-album som fyller alle håndverksmessige krav til låtskriving og musisering – solistisk og kollektivt – med solid margin», skrev Terje Mosnes i Jazznytt.
Nettopp Trunks kommer til å utgjøre store deler av konserten Bendik skal gjøre med Helge Iberg, vinner av Tonos komponistpris under Spellemann-prisen i 2019. I tillegg skal de spille sanger fra begges kataloger.

Gled dere til en makeløs duo som til sammen har et trettitalls plater bak seg i eget navn.

Denne kvelden får også publikum oppleve to elever fra musikklinjen på Atlanten, Ida Sofie Sæther på sang og Tarald Kongshaug på bass!

BENDIK HOFSETH OG HELGE IBERG

Festiviteten

}

1,5 time

275,-

Adresse

Fosnagata 13

6509 Kristiansund

Norge

 

Se i Google Maps

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Barn og ungesponsor

Offentlige bidragsytere