Opera på biblioteket

Under operafestukene blir det hver fredag klokken 12 spennende foredrag og musikkinnslag på biblioteket i Kristiansund.

Fredag 3. februar – Normoria – Kristiansunds nye kultur- og operahus

I 2025 skal det lenge etterlengtede Normoria, med opera, museum, bibliotek og kulturskole, stå ferdig. Eigunn Stav Sætre, styreleder i Normoria, gir oss et innblikk i utformingen, innholdet og den omfattende aktiviteten som er planlagt inn i det nye kulturhuset i Kristiansund

Fredag 10. februar – Fiske & Frei – I Håkon den godes landskap

Forfatter Helge Hegerberg har skrevet boka «Fiske & Frei – i Håkon den godes landskap». Gjennom noen år har han fulgt i sporene etter far og sønn, kunstmalerne Axel og Nils Fiske, som har operert i Håkon den godes landskap. Kongsgården lå på Bjerkestrand. Til Nordmøre kom kristningen tidlig, rundt år 950. Trønderjarlene lot tre kirker brenne på Nordmøre og drepte tre prester. Biskop Sigfrid fra England overlevde.

Slaget på Rastarkalv vant kongen med list og strategi over danskehæren. Kong Haakon 7. var her under 1000-årsjubileet. Ti tusen mennesker møtte opp. De fikk møte Kongen på hans siste reise ut i Norge. Forfatteren skriver også om fylkeskirka i Tingvoll, og Kulisteinens betydning for å datere kristningen. Den første messe i Norge kan ha blitt hørt her i en gammel middelalderkirke som jorda har gjemt.

 Fredag 17. februar – Sigrid Vetleseter Bøe 

Bli kjent med sopran Sigrid Vetleseter Bøe. Sigrid kommer fra Bøfjorden i Surnadal kommune. Hun vokste opp med mye musikk i hjemmet. Hennes far var organist og kor-dirigent, og Sigrid sang i flere kor under oppveksten.

Hun tok sin utdannelse ved NTNU Institutt for musikk, og Operahögskolan i Stockholm. Hun debuterte som Erste Dame i Mozars «Die Zauberflöte» på Kungliga Operan i Stockholm under sitt siste år i utdannelsen. Hun er i dag bosatt med familien i Stockholm. Hun har hovedrollen i operetten Czardasfyrstinnen under årets Operafestuker.

Opera på biblioteket

Biblioteket i kristiansund

}

1 time

Gratis

Adresse

Fosnagata 13

6509 Kristiansund

Norge

Telefon billettkontor: 715 89 999
Åpningstider billettluka: 12-16 hver dag

Se i Google Maps

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Barn- og unges hovedsponsor

Offentlige bidragsytere