SOMMERAKADEMI

2021

 

 

Operaen i Kristiansund og Stangvikfestivalens SOMMERAKADEMI 2021

Velkommen til årets SOMMERAKADEMI!
Sommerakademiet vil sørge for rekruttering innen opera og klassisk sang med deltakere både fra Nordmøre og resten av landet. Kurset arrangeres i Stangvik prestegard mandag-fredag 26.-30. juli, der deltakerne både skal bo og undervises. En italiensk kokk vil bo på prestegarden med dem og lage alle måltid, i sann italiensk opera-ånd. I slutten av akademiet skal resultatene av akademiet presenteres i to avslutningskonserter – en i Bondehuset i Stangvik (30/7) og en på Knudtzonlunden i Kristiansund (31/7). De kunstnerlig ansvarlige fra Operaen i Kristiansund og Stangvikfestivalen vil være tilstede under konsertene.

 

Deltakerne vil få undervisning i teaterimprovisasjon, individuelle sangtimer med professor Kåre Bjørkøy og med coach Bernhard Greter de to første dagene. De resterende dagene åpner vi opp undervisningen for hverandre, og vi vil kunne være på plass og lære av hverandre sin undervisning i masterclass-format.

 

Under middagsserveringen hver kveld vil kurslederne prate om sine yrkesveier og fungere som motivatorer gjennom å svare på alle spørsmål deltakerne har.

Gjennom å jobbe med noen av Skandinavias beste undervisere på feltet håper Sommerakademiet å skape interesse for videreutdanning innenfor klassisk sang og videre rekruttere sangere direkte til de norske operascenene og musikkfestivalene, samt til andre jobber i det utøvende sangeryrket.

hvem kan melde seg på

Unge sangere som har alle grader av erfaring innen opera og klassisk sang i alderen 17-30 år.

Kursledere

Professor Kåre Bjørkøy (NTNU Trondheim)
Coach og pianist Bernhard Greter (DNO&B, OiK, Göteborgsoperan, Opera Østfold, frilans)
Teaterpedagog Linn Wennersten
Pianist Hedda Hansen Berg
Operasanger Ole Andreas Silseth
Operasanger Sigrid Vetleseter Bøe

Pris

Deltakeravgift: kr. 4.750,-
Prisen inkluderer innlosjering, alle måltider, individuelle sang- og coachingtimer, samt masterclass og to avslutningskonserter i Stangvik og Kristiansund.
Er du under 20 år? Vi tilbyr deg som er under 20 år rabatt på  2.000,- kroner, og du betaler derfor bare kr. 2.750,- kroner for hele kurspakken

Påmelding

For påmelding, send info og deg selv (gjerne CV) til sigrid@stangvikfestivalen.no innen 1. juni.
Begrensede plasser!

Tid og sted

Akademiet skal foregå på Stangvik prestegard – Kulturspinneriet i Stangvik i Surnadal kommune fra 26.-30. juli 2021. Her skal deltakerne bo, spise og undervises.

Les mer om Prestegarden her: http://www.stangvikprestegard.no/ 

Avsluttende konserter i Stangvik og Kristiansund 30.-31. juli.

Adresse

Fosnagata 13

6509 Kristiansund

Norge

 

Se i Google Maps

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Barn og ungesponsor

Offentlige bidragsytere