Operakor Ung

Operakor Ung

Operakor Ung er et samarbeid mellom Kristiansund kulturskole og Operaen i Kristiansund.

Gjennom dette koret skal ungdom mellom 11 og 19 år få anledning til å oppleve og lære mer om sang, men også lære mer om å stå på en scene og synge.

Det hele ender opp med deltakelse i forestillinger som Nøtteknekkeren og operaforestillinger under de årlige Operafestukene.

Trykk på linken for påmelding: Påmelding

– Dette er et fordypningsprosjekt for dem som vil gjøre mer enn å synge. Det er et kor på et høyere nivå enn hva vi tidligere har lagt opp til, og det medfører noen krevende perioder med et tett program. Men det er også et sosialt tilbud, hvor terskelen for å bli med ikke skal være for høy. Det viktigste er at man har lyst, sier fagleder Hanne Tømmervåg ved kulturskolen og Operaens markedssjef Helene Elisabeth Backer.

Bedre tilbud
Deltakerne i koret blir elever ved kulturskolen, hvor det i utgangspunktet er snakk om ukentlig undervisning. Men når det nærmer seg forestillinger, blir elevene tatt hånd om av Operaens system.

– Når Operaen har behov for unge sangere, har de ofte rekruttert dem hos oss. Mens vi har elever som ivrer etter å stå på en større scene. Derfor vil et slikt samarbeid gjennom Operkor Ung kunne gi både kulturskolen og Operaen muligheter til å gi et bedre tilbud, sier Hanne Tømmervåg.

Workshops
Både kulturskolen og Operaen vil stille med lærerkrefter. Det er også aktuelt med workshops, hvor operasolister hentes inn.

– Mange av solistene har enorm sceneerfaring, og det skal deltakerne i Operakor Ung få dra nytte av. En ting er å synge, noe annet er å synge på en scene foran et stort publikum, sier Tømmervåg og Backer.

Kortilbudet starter i september. Påmelding kan gjøres til kulturskolen nå i sommer.

– Vi vil tilpasse undervisningen i forhold til Operaens aktiviteter. Det betyr at det ikke blir jevnlig undervisning gjennom hele året. Gulrota er selvsagt å få være med på proffe forestillinger. Første oppgave blir «Nøtteknekkeren» i desember, sier Hanne Tømmervåg.

Adresse

Fosnagata 13

6509 Kristiansund

Norge

Telefon billettkontor: 715 89 999

Se i Google Maps

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Barn- og unges hovedsponsor

Offentlige bidragsytere