Scenebetennelse – Om opera og sånt

Scenebetennelse tar publikum med på en uhøytidelig reise i musikkteaterets historie, fra opera og operette til musikal og moderne musikkteater. Her kommer sviskene på rad og rekke, fremført av noen av Norges fremste sangere. Forestilling gir også et humoristisk skråblikk på dramatikken som ofte utspiller seg bak scenen på store teatre og operahus.

Forestillingen er skrevet av Nils H. Sødal og produsert i samarbeid med Benedikte Sofie Ribe.

 

Medvirkende:

*Silvia Moi er en av Norges fremste operastjerner, kjent fra utallige opptredener og prestisjetunge oppdrag som Nobel-banketten i Stockholm og fredsprisutdelingen i Oslo.

*Thomas Ruud har vært ansatt ved noen av Tysklands største operahus og opptrådt med internasjonale stjerner som sopranen Kiri Te Kanawa. Han er en av Skandinavias mest ettertraktede sangere og også er kjent for sitt samarbeid med Hanne Krogh.

*Benedikte Sofie Ribe er en prisvinnende sopran med bakgrunn fra det prestisjetunge Franz Liszt-akademiet som de senere år har gjort seg bemerket som en svært allsidig scenekunstner i ulke sammenhenger og sjangre.

*Nils H. Sødal har gjestet flere av Europas største operahus og har vært fast ansatt solist på Den Norske Opera en årrekke. Hans internasjonale gjennombrudd kom ved den verdenskjente operaen SemperOper i Dresden i 2011 hvor han høstet strålende kritikker.

*Reem Riyadh og Nils Arne Halle Erstad har tross sin unge alder allerede rukket å gjøre seg bemerket i flere profesjonelle sammenhenger gjennom kommersielle oppsetninger og ulike priser.

Anmeldelser:

Med opera, humor og stemmeprakt lot publikum i kulturhuset seg sjarmere og imponere av en profesjonell og fengslende forestilling. En forestilling med det ypperste Sørlandet kan by på av klassisk sang.  
Tor Magne Gausdal, Avisen Agder  

Og har du ennå ikke sikret deg billett, bør du kanskje haste på litt. For denne fremførelsen vil score veldig høyt på eventuelle terningkast og gå rett hjem hos anmeldere rundt om.  
Arild Hansen, N247  

Fornøyelig blanding av profesjonelle og gryende talenter som i strålende samspill tar oss med inn i operaens verden. Det utføres med glimt i øyet og full innlevelse. Ikke minst må nevnes deres storslåtte sangstemmer. 
Anne Lise Riseng, Budstikka for Søgne og Sogndalen  

Med musikals energi og humor ble forestillingen en god opplevelse og start på sesongen for de som var så heldige å få med seg denne perlen av en forestilling, en opplevelse av de helt sjeldne som folk vil leve lenge på.  
Gausdal Altimedia  

Adresse

Fosnagata 13

6509 Kristiansund

Norge

Telefon billettkontor: 715 89 999

Se i Google Maps

Generalsponsor

Hovedsponsorer

Barn- og unges hovedsponsor

Offentlige bidragsytere